5 portioner
1 kg kycklingfilé
0,5 dl rapsolja
3 vitlöksklyftor
1 msk salt
Kebabkrydda:
2 msk Vitlökspulver
3 msk Chilipulver
2 msk Paprikapulver
2 msk Spiskummin
1 msk Oregano
1 msk Lökpulver
2 krm svartpeppar
Kebabsås:
2.5 dl Lätt creme fraiche
2 tsk Sambal olek
2 msk Chilisås
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk salladskrydda
Kebabkrydda:
Blanda alla kryddor och lägg i en burk (kan sparas och användas flera ggr)
Strimla kycklingfilen i fina små skivor, lägg i en bunke. Slå över rapsolja, pressad vitlök och salt. Rör runt. Blanda i 3 msk kebabkrydda. Lägg blandningen i en påse och låt stå i kylen minst 2 h före tilllagning.
Kebabsås:
Blanda alla ingredienser i bunke, låt stå svalt fram tills servering.
Bryn sen kycklingfilen i stekpanna, lite i taget. Servera med god sallad och om man ha lust en liten hög pommes, eller varför inte ett pitabröd. MUMS.
Receptet finns även i Vikväktarnas receptbank :) 1 portion 7pp
Jag har hämtat receptet från Jennys Matblogg, men ändrat lite efter mitt tycke och smak.
Originalreceptet hittar ni här:
Originalreceptet hittar ni här:
Viktväktarna,
Kommentera