8-10 portioner
7 potatisar (gärna fasta)
1 gul lök
1 röd lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 kg nötfärs
4 msk tomatpure
4 vitlöksklyftor
1, 2 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
1 grönsaksbuljongtärning
2 pkt passerade tomater ( a´500 gram)
2 msk paprikapulver
2-3 tsk sambal oelek
Lätt Creme Fraiche
Hetta upp en stor gryta med lite olivolja. Fräs den finhackade löken tills den mjuknat, tillsätt sen färsen. Bryn den färdig. Tillsätt sen skalad och tärnad potatis, tomatpure, sambal oelek, pressad vitlök, passerade tomater, buljongtärningar, vatten och paprikapulver. Koka upp. Låt koka under lock i ca 20 min.
Skölj och skiva paprikan i fina tärningar. Lägg i dessa i grytan efter 20 min och låt sen koka upp och pluttra ytterligare 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en liten klick Lätt Creme Fraiche och eventuellt ett nybakat bröd.
Mat,
MyTaste,
Recept,
Kommentera