myTaste.se
ca 5 portioner
 
600 gram laxfilé
1-2 citroner
1-2 tomater
1 finhackad lök
Salt och citronpeppar.
 
10 -12 potatisar (gärna mjölig sort)
 
Sås:
3 dl Turkisk Yoghurt/ Lätt Creme Fraiche
Skalet och saften från en halv citron.
1 kruka dill.
Salt och peppar
 
Gör först såsen då den blir bäst om den får stå och gotta sig en stund.
Hacka dillen. Riv skalet från en halv citron och pressa ut saften.
Blanda med creme fraichen. Salta och peppra. Smaka av. Låt sen stå svalt tills serveringen.
 
Skala potatisen och lägg i en gryta. Låt koka upp.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsäker form.
Skiva citronerna i smala skivor, lägg dessa i botten på formen.
Skiva laxen i portionsbitar. Salta och peppra med citronpeppar.
Lägg fileérna på citronskivorna.
Skiva tomaterna och lägg på laxen och toppa med finhackad lök.
 
Sätt in ugnen i ca 20 min, laxen skall vara genomstekt men ej torr.
 
Pressa de kokta potatisarna och servera med lax, kokta ärtor och kall sås.
Även gott med en god grönsallad till!
 
Mat, Middagstips, MyTaste, Recept, Viktväktarna,

Kommentera

Publiceras ej